V derby po výbornom výkone víťazstvo

Netradične, v piatok, sme privítali na domácej palubovke nášho tabuľkového suseda a rivala z Trenčína. Ako domáci HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou, tak aj HK AS Trenčín chcel v tomto atraktívnom stretnutí bodovať naplno. V búrlivej atmosfére plne zaplnenej haly poslala do vedenia v čiernych dresoch hrajúce domáce dievčatá stredná spojka Michnová. Následne sa strelecky presadili sestry Alžbeta a Kristína Obstové a boli sme na koni. V polovici prvého polčasu sme viedli už 12:6, no Trenčanky dotiahli na 16:13. Hostkám sme ale následne gólovo ušli a do šatní sme odchádzali dobre naladení s náskokom 20:15.

Začiatok druhého polčasu nám vyšiel. Do 40. minúty sme si udržiavali 5-gólové vedenie, no hosťujúce hráčky zbrane nezložili. Dotiahli sa na 25:23 či 26:24, no Hrubá a Bencová dokázali dostať Bánovce hneď do pohodlnejšieho vedenia. Keď v 57. minúte famóznym zákrokom (rybičkou) na bránkovej čiare podržala družstvo vo forme chytajúca Sakalošová a následne zvyšovala svojim šiestym gólom narodeninová oslávenkyňa Srncová na 32:27, tušili sme, že nám víťazstvo z rúk už neunikne. Zápas sme si umnou hrou v závere postrážili a nad Trenčínom sme triumfovali v pomere 34:31.

Kvalitný tímový výkon slávil úspech nad tvrdou a niekedy až zákernou hrou Trenčína. Dievčatá trpezlivo plnili pokyny trénera Makýša a úspech sa dostavil. V dobrom svetle sa predviedla aj najnovšia posila, z Partizánskeho hosťujúca spojka Hullmanová. Veríme, že aj vďaka Vašej podpore (opäť ste boli skvelí, ĎAKUJEME!) budú dievčatá v zlepšených výkonoch pokračovať. Po poslednom kole je už aj pohľad na tabuľku o niečo veselší, keď sme momentálne na peknom 11. mieste. 

V najbližšom kole cestujeme na palubovku Sokola Písek, ktorý má taktiež ako my v tabuľke 5 bodov. Držte nám prosím palce :) 

 

HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou - HK AS Trenčín 34:31 (20:15)

Zostava a góly Bánoviec: Sakalošová, Bežová, Čížová, Kucharčík, Michnová 11/2, Bencová 2, Bridová, Srncová 6, Hrubá 2, Ráciková, Hollá, Hullmanová, Šipláková 1, A. Obstová 3, Matušincová 2, K. Obstová 7.

Tréner: R. Makýš

ZVD: J. Mačuga

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.