Vo vyrovnanom zápase úspešnejší nováčik

Ženy HK Sokol Bánovce nad Bebravou nastúpili na prvé stretnutie v roku 2019 už bez Klaudie Michnovej, no s dvomi novými posilami, Natáliou Minárechovou a Ivonou Skaličanovou.

Klaudia Michnová bola v našom drese na hosťovaní od druhej polovice sezóny 2017/2018, naďalej ju budeme vídať na MOL-ligových palubovkách, no už v drese aktuálne 4. celku súťaže - SHK Veselí nad Moravou. Natália Minárechová prichádza ku nám na hosťovanie do konca sezóny z prvoligového HC Hlohovec. Ivona Skaličanová sa po krátkej anabáze v Nemecku ako kmeňová hráčka Trenčína presunula do Bánoviec taktiež na hosťovanie.

V stretnutí proti nováčikovi súťaže - DHC Plzeň to bola domáca premiéra taktiež pre trénera Hradila. Michal Hradil viedol bánovské dievčatá už koncom kalendárneho roka v "molligovom" zápase v Michalovciach a taktiež v pohárovom stretnutí v Stupave, avšak bánovskému publiku sa predstavil až v tomto stretnutí.

Pred 160 divákmi sa do vedenia dostali naše dievčatá. Na druhý gól si prítomní diváci vďaka pozorným obranám museli počkať ďalšie 4 minúty, ani jeden celok nedovoli tomu druhému odskočiť. Koncom prvého polčasu sa to podarilo hostkám. V posledných sekundách prvého dejstva sme si vďaka nášmu tlaku vypracovali dvojnásobnú presilovku, vďaka ktorej sme sa chceli hneď v úvode druhého polčasu na nášho súpera dotiahnuť. Nepodarilo sa nám to a tak hráčky Plzne stále držali 2-3 gólový náskok. Viackrát sme sa dotiahli už len na rozdiel jedného jediného gólu, no ten vyrovnávajúci, ktorým by hosťujúce hráčky znervózneli nie a nie prísť. Súperovi sme tak na domácej palubovke podľahli 24:26.

HK Sokol Bánovce nad Bebravou - DHC Plzeň 24:26 (9:12)

Zostava a góly Bánoviec: Sakalošová, A. Bežová, Kucharčík - Bencová 2/1, Bridová, M. Bežová, Ráciková, Hollá 4, Michaličková, H. Galková, A. Obstová 3/1, Matušincová 12/8, K Obstová 2, Ďuračková, Minárechová 1, Skaličanová

Tréner: M. Hradil

ZVD: J. Mačuga

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.