Zo Žiliny s 2 bodmi

Staršie žiačky budú hrať aj počas tejto sezóny turnajovým spôsobom. Nebudú tak tvoriť "dvojičku" s mladšími žiačkami a počas hracieho víkendu neodohrajú zápas "doma" respektíve "vonku" proti tomu istému súperovi ako ich mladšie klubové kolegyne. Počas jedného hracieho víkendu odohrajú (väčšinou) dva zápasy proti dvom rôznym družstvám. Či je tento model súťaže rozumnejšou voľbou ako klasický model "doma-vonku" pri cestovaní spoločne s mladšími spoluhráčkami, necháme na zvážení vedenia spoločnej súťaže Trenčianskeho a Žilinského kraja. 

V prvom kole čakali naše dievčatá v Žiline dievčatá z domáceho družstva a premiérovo aj hráčky Michaloviec, ktoré sa rozhodli hrať okrem "svojej" taktiež túto súťaž a zvýšili tak konkurenciu medzi družstvami.

V prvom ostrom zápase sme sa spočiatku ťažšie rozbiehali, postupne sme sa však rozohrali a dokázali sme si vypracovať už aj 9-gólové vedenie. Následne sme však začali kopiť jednu chybu za druhou, technické chyby či zahodené príležitosti a nevídaná produktivita jednej domácej hráčky nás takmer stáli víťazstvo. 2 body sme si však dokázali ustrážiť a ročník 2020/2021 tak začal pre nás víťazne.

SMF HK Žilina - HK Sokol Bánovce nad Bebravou 19:20 (9:16)

Zostava a góly Bánoviec: Melcerová - T. Nagyová 1, Stepien 1, Zaťková 3, Rumlerová, A. Spaščuková 1, Chocholatá, A. Zajacová 3, N. Zajacová 6, Šebeňová 4, P. Nagyová 1
Trénerka: N. Spaščuková
ZVD: J. Zajacová

V druhom zápase nás čakal ostrieľanejší protivník z Michaloviec. Dievčatá zo Zemplína pricestovali vo veľkom počte a ich väčšia fyzická vyspelosť navodzovala pocit, že o výsledku zápasu je už vopred rozhodnuté. Naše dievčatá však boli Michalovciam vyrovnaným súperom. Individuálne sme sa proti v systéme 3-3 brániacim michalovčankám presadzovali, vzadu viackrát podržala Melcerová. Prehra o 3 góly v kvalitnom zápase nemrzí. 

Iuventa Michalovce - HK Sokol Bánovce nad Bebravou 23:20 (11:9)

Zostava a góly Bánoviec: Melcerová - T. Nagyová, Stepien 1, Zaťková 1, Rumlerová, A. Spaščuková 1, Chocholatá, A. Zajacová 2, N. Zajacová 9, Šebeňová 6, P. Nagyová
Trénerka: N. Spaščuková
ZVD: J. Zajacová

Ďalšie kolo je na programe počas víkendu 19./20.09, kedy by sa naše dievčatá mali predstaviť v Bytči proti miestnemu MHK a Čadci. 

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.