Prvé dva bánovské body v sezóne zariadili staršie dorastenky

Na svoje prvé kolo v najvyššej slovenskej dorasteneckej súťaži čakali naše dievčatá až do uplynulého víkendu. V nedeľu 16.09. sme vycestovali na palubovku HC Tatran Stupava. Aby sme mohli hrať takto kvalitnú súťaž, potrebovali sme prihlásiť do súťaže obe dorastenecké družstvá. Bánovce by mali problém zložiť družstvo mladších a súčasne aj starších dorasteniek, a tak sme sa pre sezónu 2018/2019 rozhodli spojiť sily s HK Slávia ZDA Partizánske, pričom naši kamaráti z Partizánskeho sa prioritne starajú o mladšie dorastenky a gro starších dorasteniek tvoria zase bánovské dievčatá.

Do prvého súťažného stretnutia mladších dorasteniek však zasiahla choroba, a tak museli "vypomôcť" v partizánskom drese aj Líšková, Števanková a Kobulnická z HK Sokol RMK. Od prvých minút mali na palubovke prevahu domáce dievčatá. Naše stroskotávali na výbornej stupavskej brankárke. Po zmene strán sa kvalita našej hry zlepšila, chýbali však už sily s výsledkom niečo spraviť, keďže na zápas nastúpilo dovedna len 8 dievčat.

HC Tatran Stupava - HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou / Partizánske 29:18 (15:6)

Zostava a góly Bánoviec: Sondorová - Rusňáková 1, Kobulnická 4/3, Imríšková, Hunková 6/2, Líšková 2, Sobotová 3, Števanková 2.

 

 

O 16tej vybehli na palubovku Stupavy aj naše staršie dorastenky. Úvodné minúty priniesli rýchlu hádzanú so snahou o čo najrýchlejšie vsietenie gólu. Po ukľudnení a zvoľnení tempa nás do dvojgólového vedenia v 14. minúte dostala Ráciková. Keď v poslednej minúte prvého dejstva zvyšovala Paulová na rozdiel šiestich gólov, verili sme, že naše dobre rozbehnuté dievčatá sa domácim zastaviť nepodarí. Po zmene strán sme rytmus nestratili. Poctivou prácou v obrane, prerušovaním útočných snáh súpera a zdvojovaním hráčok sme držali súpera na dištanc. Čiernou škvrnou stretnutia bol zbytočný faul domácej Tóthovej z poslednej minúty, keď pri rýchlom protiútoku zozadu zranila našu Kobulnickú, za čo bola právom vylúčená. Veríme, že sa Sima čoskoro uzdraví.

HC Tatran Stupava - HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou 16:23 (6:12)

Zostava a góly Bánoviec: A. Bežová - Líšková, Števanková, Ráciková 4, Kobulnická, Kollárová 1, M. Bežová 5/1, Žáčiková 4/1, Mášiková, Z. Galková 2, Paulová 1, H. Galková 4, Escherová 2.

 

Najbližšie nás čaká Trenčín. V sobotu od 9:30 mladšie dorastenky a o 11:30 staršie dorastenky. Je to blízko. Veríme, že sa tam vidíme a spoločne dievčatá povzbudíme! :)

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.