Hádzanársky týždeň v kocke (1)

Druhý septembrový týždeň znamenal pre ženskú kategóriu prvý súťažný zápas po letnej prestávke. V otváracom zápase ročníka 2023/2024 sa naše dievčatá stretli s nepríjemnými Šuranmi, ktoré v minulej sezóne (najmä v jej úvode) atakovali vrchné priečky (napokon skončili na 5. mieste). Družstvo trénera Makýša však bolo na domácej palubovke favoritom. Domáce dievčatá diktovali tempo hry od úvodného hvizdu, viacerými istými zákrokmi dodávala družstvu istotu brankárka Bežová. Prvé dva body v sezóne sme si tak pripísali hneď v úvodnom stretnutí. Prvé ostré zápasy si v modrom bánoveckom drese odkrútili Kristína Božiková a Katarína Škvareninová (ktoré ku nám prišli z Topoľčian). Premiérový zápas v ženskej kategórii má za sebou aj z dorastu prichádzajúca Tereza Nagyová, ktorá si svoj debut osladila aj gólovo.


Pevná obrana Bánovčaniek v prvom zápase sezóny (foto: YouTube HK Sokol)

HK Sokol Bánovce nad Bebravou - HKM Šurany 41:26 (17:11)

Zostava a góly Bánoviec: A. Bežová, Škvareninová - Escherová 2, Michaličková 3, Galková 7, Aujeská 5, Váňová 1, Krajčíková 6, M. Bežová 6, Šipláková, Božiková 8/2, Žáčiková, T. Nagyová 1/1, Ráciková 2
Tréner: R. Makýš
ZVD: M. Lamoš
Funkcionár: J. Líšková

V druhom kole cestujú dievčatá na nepríjemnú palubovku ŠKP Bratislava, kde v SOBOTU 16.9 od 12:30 zabojujú o ďalšie 2 body do tabuľky.

 

 
Dorastenky rozcvičujúce sa na turnaji v Nových Zámkoch (foto: HK Sokol)

Dorastenecký výber trénerky Paulovičovej týždeň pred začiatkom novej sezóny absolvoval v rámci prípravy na ňu turnaj v Nových Zámkoch. Herne napredujúce dievčatá sa v zápasoch proti domácemu HKŽ Nové Zámky a HKM Šurany ukázali v dobrom svetle a dokázali vybojovať druhú priečku.

1. regionálna liga dorasteniek sa teší veľkému záujmu klubov, preto bude nasledujúci ročník rozdelený na divíziu Sever a Juh. V zápasoch severnej divízie, kam patrí naše družstvo budeme čeliť Martinu, Piešťanom, Hlohovcu, Trenčínu, Partizánskemu, Topoľčanom a Čadci. V južnej divízii sú zase Šurany, Zlatná na Ostrove, Kolárovo, Močenok, Cífer, Nesvady, Nové Zámky a Sereď. Po odohraní jesennej časti sa v jarnej časti bude hrať spôsobom 1.-4. z divízií proti sebe a 5.-8. z divízií proti sebe. Čaká nás tak náročná sezóna plná zaujímavých zápasov. 

Súťažná premiéra čaká dorastenky už v PIATOK 15.9 o 10:30, keď na domácej palubovke privítajú SportAcademy Hlohovec

 


Ročníky 2015 a mladšie po záverečnom hvizde (foto: HK Sokol)

Prípravka odohrala v nedeľu na domácej palubovke krásny turnaj mladšej a staršej prípravky. Na dvoch ihriskách sa ročníky 2013-2014 a 2015-a mladšie stretávali v súbojoch každý s každým v hracom čase 1x20 minút. Družstvá ako Topoľčany "A", Topoľčany "B", Lehota pod Vtáčnikom, ŠA Trenčín, Velká nad Veličkou (ČR) a samozrejme tri (!) družstvá Bánoviec predviedli bojovný výkon, na ktorý sa bolo radosť pozerať. Každé družstvo chcelo po zápase tancovať ten svoj "víťazný tanec" :)
Pozerať sa na približne stovku detí, ktoré sa naháňajú za loptou a bavia sa hrou samotnou je radosť. Veľká vďaka patrí trénerkám Adameovej a Spaščukovej za prípravu najmladších bánoveckých nádejí. Víťazom sa stal v nedeľu každý, čo bolo vidieť aj na tvárach samotných detí pri preberaní medailí. 

Prvý súťažný turnaj prípravky nás čaká až v polovici októbra.


Ročníky 2013-2014 po záverečnom hvizde (foto: HK Sokol)

 

Staršie žiačky a mladšie žiačky v uplynulom týždni herné previerky neabsolvovali.
Prvý zápas novej sezóny odohrajú staršie žiačky v Partizánskom, kde 16.9 od 10:20 vyzvú Dubnicu nad Váhom a následne domácu Sláviu. 
Mladšie žiačky si na svoju premiéru počkajú do 23.9, keď na domácej palubovke privítajú dva výbery Športovej Akadémie Trenčín.

Sledujte nás najmä na našej FB stránke, nech Vám žiaden zápas neunikne!

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.