Hádzanársky týždeň v kocke (2)

STARŠIE ŽIAČKY


Prvé minúty novej sezóny starších žiačok (Foto: HK Sokol)

Sezónu 2023/2024 otvorili už aj staršie žiačky. Slovenský hádzanársky zväz určil v tejto kategórii, že jeden polčas musí družstvo hrať s vysunutou obranou 3:3 a druhý polčas už môže hrať so zasunutou obranou (je na každom družstve, ktorý polčas bude praktizovať ten daný štýl). Na neďalekej palubovke v Partizánskom čelili naše dievčatá najskôr rovesníčkam z Dubnice nad Váhom, s ktorými si poradili pomerne hladko, aby sa následne postavili domácemu výberu, ktorý bol však už nad ich sily. 

Najbližšie sa táto veková kategória predstaví až v polovici Októbra v Lehote pod Vtáčnikom, kde vyzve celky z Martina a Žiliny.

HK Sokol Bánovce nad Bebravou - MŠK Dubnica nad Váhom 26:8 (13:6)
HK Sokol Bánovce nad Bebravou - HK Slávia Partizánske 16:31 (12:24)

DORASTENKY


Hrušková v posledných sekundách zápasu vymietla pavučinu (Foto: YouTube HK Sokol)

Prvý zápas nového ročníka odohrali v uplynulom týždni dorastenky HK Sokol. Na domácej palubovke privítali Hlohovec. Po úvodnom "oťukávaní sa" začali preberať vývoj zápasu do svojich rúk naše dievčatá. V posledných 3 minútach prvého dejstva sa im podarilo vybudovať si polčasový 5-gólový náskok. Ten im dodal potrebný kľud a v druhom polčase na palubovke dominovali. V ďalšom kole sa zverenkyne trénerky Paulovičovej predstavia opäť na domácej palubovke, v SOBOTU o 10:00 privítajú Topoľčany.

HK Sokol Bánovce nad Bebravou - SportAcademy Hlohovec 42:28 (17:12)

Zostava a góly Bánoviec: Melcerová, Hrušková 2, Morvayová - Farkašová 2, Čachaňová 2, Zaťková 11/1, Filinová 2, A. Spaščuková 8, P. Nagyová 5/1, Vršková, T. Nagyová, Rumlerová 2, Zajacová 7, Bencová 1
Trénerka: N. Paulovičová
ZVD: M. Boďová

ŽENY


Áčko zvládlo zápas na ŠKP-čke (Foto: YouTube HK Sokol)

Po úspešnom prvom kole cestoval výber trénera Makýša do hlavného mesta na palubovku ŠKP. Herne vyzretejšie družstvo hostiek získalo zápas pod kontrolu koncom prvého polčasu. Deväťgólovým víťazstvom sme sa naladili na najbližší zápas - keď na domácej palubovke privítame v SOBOTU 23.9 už o 16:15 ŠŠK Prešov. Oba celky majú po 2 kolách v tabuľke 4 body a zhodný rozdiel v skóre +24. 

ŠKP Bratislava - HK Sokol Bánovce nad Bebravou 23:32 (11:15)

Zostava a góly Bánoviec: A. Bežová, Škvareninová - Krížová 1/1, Michaličková 5, Galková 8, Aujeská 3, Krajčíková, Božiková 9/5, Žáčiková 1, Kollárová 2, Ráciková 3
Tréner: R. Makýš
ZVD: M. Lamoš
Masér: J. Aujeský
Funkcionár: J. Líšková

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.